1Keyboard: Een virtueel toetsenbord voor je iPhone

Vind jij het ook zo’n gedoe om te typen op een touchscreen? Ik vind het wel te doen op mijn iPhone, maar een écht toetsenbord blijft nog steeds vele malen beter. En waar ik me dan regelmatig aan erger is dat je via zo’n schermpje zit te typen, terwijl er een echt toetsenbord binnen handbereik ligt.

1KeyboardGelukkig was ik niet de enige die dit een rare situatie vond, ook Eyal Wiener vond dat je hier wel iets mee moest kunnen. Eyal heeft namelijk 1Keyboard (alleen voor OS X 10.7 Lion) gemaakt waarmee je je echte toetsenbord kan gebruiken om te typen op je iPhone/iPad/Tab/Android.

Via 1Keyboard kan je jouw echte toetsenbord, die gewoon aangesloten blijft aan je computer, instellen als een bluetooth toetsenbord voor je iPhone en iPad. Het werkt (volgens mij) voor elk apparaat waarbij je een bluetooth toetsenbord kan instellen, dus als jij een TV hebt waarbij dat kan zou 1Keyboard ook moeten werken.

Sinds ik 1Keyboard heb kan ik met 1 simpele sneltoets, die je zelf in kan stellen, wisselen tussen mijn computer (CMD+Ctrl+1), mijn iPhone (CMD+Ctrl+2), en mijn iPad (CMD+Ctrl+3).

Om niet het overzicht van “Waar ben ik nu in godsnaam aan het typen” kwijt te raken laat 1Keyboard altijd op je scherm zien als je toetsenbord ergens anders dan de computer waar het aan vast zit wordt gebruikt.

Adams-iPhone