Strategisch Lui is hier om een tijdrevolutie te ontketenen

Strategisch Lui is niet alleen doen, maar vooral ook nadenken. Nadenken over hoe dingen slimmer kunnen. Slimmer Werken, en meer impact maken. Meer impact, met minder moeite.

Strategisch Lui is er voor zelfstandigen (of wannabe zelfstandigen) die geloven dat alles veel slimmer moet kunnen.

Dankzij Strategisch Lui kan werkelijk iedereen zelfstandig ondernemer worden, en een goed (passief) inkomen opbouwen.

€100.000 per jaar, met 90% vrije tijd. Dat is het ideaal.

Strategisch Lui geeft zoveel mogelijk waardevolle informatie. Vooral in de vorm van artikels met gratis tips. Via de website, via gast artikels op andere websites, en vooral ook via het Slimmer Werken eZine. Maar zeker ook video’s op YouTube, gespecialiseerde cursussen, online uitzendingen (webinars) en af en toe een seminar.

Door je aan te melden voor het Slimmer Werken eZine weet je zeker dat je niks van dit alles zult gaan missen en altijd op de hoogte zult blijven.

Visie: Tijd is ons enige echte schaarste

Wij zijn er heilig van overtuigd dat er maar één ding in ons leven écht schaars is: tijd.

Een klein rekensommetje:

 • De gemiddelde levensverwachting is momenteel: ongeveer 80 ½ jaar
 • We hebben ongeveer 365 ¼ dagen in een jaar
 • Er zitten 24 uur in één dag
 • En 60 minuten per uur

Dan krijg je de som: 80,5 * 365,25 * 24 * 60 = 42.339.780 minuten in ons leven.

Klinkt als veel, en dat is het volgens ons ook, maar that’s it. Als er eenmaal een minuut voorbij is kun je die nooit meer terug krijgen. Vandaar dat wij het belangrijk vinden dat je zo goed mogelijk omgaat met de minuten die je hebt.

Missie: €100.000 met 90% vrije tijd.

Omdat we tijd bizar schaars vinden, hebben we de volgende missie gesteld voor Strategisch Lui:

Alle zelfstandigen een business van minstens €100.000,- met 90% vrije tijd

90% Vrije tijd?

Hoeveel zou je dan nog werken als het aan ons lag? 10% is natuurlijk nogal vaag. Er vanuit gaande dat je 365 dagen per jaar hebt, en een extra kwart dag om rekening te houden met schrikkeljaren, en dat je zo’n 16 uur per dag wakker bent (een dag is 24 uur, en je slaapt er netjes 8):

365,25 dagen per jaar * 16 uur = 5844 wakkere uren per jaar

Als je de 10% daarvan zou nemen komt dat neer op 584 uur werken, per jaar. Dat is ongeveer zo’n 11 ¼ uur per week als we uit gaan van 52 weken per jaar.

Maar! We vinden dat we vrije dagen die je nu al hebt ook gewoon mee moeten rekenen. Sterker nog: iedereen is jaloers op hoeveel vrije dagen leerlingen hebben, dus laten we onszelf die ook maar toebedelen: 55 vrije dagen per jaar dus.

Dan krijgen we 315,25 dagen * 16 uren = 5044 wakkere uren per jaar, rekening houdend met je hoog nodige vrije dagen. 10% daarvan is 504,4 uur. 504,4 uur / 52 weken = Gemiddeld 9,7 uur per week werken.

€100.000,- per jaar

En dan moet je binnen die 10% van je tijd ook nog eens €100.000 verdienen. Waarom? Aan de ene kant, zodat je daadwerkelijk rond kan komen van je bedrijf. Aan de andere kant, zodat niemand kan denken dat we je leren om een zwerver te worden die simpelweg niets doet.

Strategisch Lui is een initiatief van Niels Gouman en Martijn Engler.

Wil je meer weten over ons team? 😉

Logisch, vragen wij ons ook altijd af. Je wilt natuurlijk weten wie achter de website zitten. Check dan zeker even de aparte pagina, over Niels of over over Martijn.

Wij gaan jou helpen om:

 • Jouw vrije tijd minstens te verdubbelen
 • Omzet te genereren zonder daar actief voor te hoeven werken
 • Moeiteloos meer klanten te vinden
 • Stress te elimineren uit je leven
 • Expert te worden in jouw vakgebied
 • €100.000 per jaar te verdienen, terwijl je 90% vrije tijd over houdt.
 • Jouw klanten om te zetten naar enthousiaste fans
 • Jouw ideale lifestyle te creëren die jou helpt te ontsnappen aan het werken van 9 tot 5

Wat anderen zeggen over Strategisch Lui

“Onlangs heb ik met Niels aan tafel gezeten met een laptop, 2 iPads en 1 iPhone. En na een paar uur was mijn leven weer een stukje makkelijker. Ik heb veel nieuwe tools & trics gekregen, zodat ik slimmer (en effectiever) kan werken.

Het leuke van (slimmer) werken met Niels is dat hij tussendoor ook nog 123 tips over van alles en nog wat geeft, op alle vragen een antwoord weet of anders snel vindt, en bovendien gezegend is met een droge humor, waardoor de wereld der technologie sowieso een zorgenloos en behapbaar wereldje wordt. Need I say more…”
– Jan-Peter Bogers

“Niels is gevraagd om tijdens de kick-off van derde jaars op de Hogeschool Rotterdam een presentatie te verzorgen over Slimmer Werken. Als een van de auteurs van Slimmerkunde toont Niels zich een expert op dit gebied. Vol enthousiame en met gedegen kennis vertelde hij over vele lifehacking tools en hoe efficient te studeren. Niels is verder een zeer prettig en intelligent persoon met een bijzondere en creatieve kijk op het leven.”
– drs. Petra Iuliano MM

“Dankzij een ochtend hulp en tips van Niels heb ik eindelijk eens orde weten te scheppen in mijn digitale chaos.
De grote stroom van niet-urgente mails verplaatst zich nu vanzelf naar de daarvoor bestemde mapjes. Door een RSS reader te gebruiken zie ik in 1 oogopslag wat voor nieuws er op mijn favoriete websites te vinden is. En allerlei handige plug-ins zorgen er voor dat mijn eigen website niet alleen beter onder de aandacht komt maar ook nog eens veel meer bezoekers trekt.

Maar het allermooiste is dat ik nu veel meer tijd over heb om te doen waar ik het meeste plezier aan beleef: ontwerpen.
Echt een aanrader, die Niels”
– Marly Weemen

“Niels heeft tijdens de B2Bdagen een workshop gegeven, ‘Slimmer Werken’. Inhoudelijk heel interessant, tips & ideeën waar je daadwerkelijk veel aan hebt. We gebruiken inmiddels een aantal van zijn tips, zoals bijvoorbeeld Google Docs en zijn bewuster van de mogelijkheden die er zijn om planning en werken veel efficiënter te maken.”
– Els van Kan

Volg Strategisch Lui via:

Strategisch Lui op FacebookStrategisch Lui op Google+Strategisch Lui op LinkedINHet Slimmer Werken eZine van Strategisch LuiStrategisch Lui op TwitterStrategisch Lui op YouTube