Het is tijd voor een tijdrevolutie..

Wij geloven dat het tijd is voor een tijdrevolutie.

Hoe kan het dat we in een rijk land als Nederland nog steeds de 40-urige werkweek als norm hebben? Hebben we echt 8 uur per dag nodig om in onze levensstijl te kunnen voorzien?

8 uur per dag. Plus reistijd. Als je er een normaal slaappatroon op nahoudt is dat al meer tijd die je aan werk kwijt bent, dan aan de rest van je leven.

En dat terwijl minder werken de oplossing is voor (bijna) alles.

De 40-urige werkweek stamt uit 1922. Voor die tijd werkten mensen nog veel meer. Bij Ford in de fabriek, aan de lopende band, waren ze de eersten die over gingen naar een 40-urige werkweek.

Inmiddels is er (volgens ons) véél veranderd.

Het meest zichtbare is misschien wel dat we niet meer aan de lopende band werken. Die lopende band is (bijna) volledig geautomatiseerd met robots. Daarom doen we tegenwoordig vooral iets wat we kenniswerk noemen.

Sinds we met kenniswerk zijn begonnen is er ook daar aardig wat veranderd. Computers zijn gekomen, internet is gekomen, en automatisering kent geen grenzen.

Met al die nieuwe ontwikkelingen moet het toch mogelijk zijn om meer vrije tijd te creëren?

Wij geloven van wel, en daarom vinden wij het tijd voor een tijdrevolutie.

Doe jij met ons mee?

Tijdkrijgers

Als jij ook vind dat er een tijdrevolutie moet komen sta je er niet alleen voor. We zijn met zo’n 3942 tijdkrijgers.

Krijgers, ja. Hoewel we geen fysiek geweld gebruiken wordt elke revolutie gevoed door mensen die zich verzetten. Mensen die strijd leveren. Krijgers.

Status van de revolutie

Eurostat (de Europese variant van het CBS) verzamelt al jaren data over het gemiddeld aantal gewerkte uren per lidstaat.

Aantal gewerkte uren 2013

Gemiddeld aantal gewerkte uren in 2013 in de EU (Bron: Eurostat)

Daaruit blijkt dat wij in Nederland in de middenmoot zitten. Op zich niet echt indrukwekkend.

Als je kijkt hoe de ontwikkeling is geweest in Nederland wordt het al interessanter.

Aantal gewerkte uren in Nederland

Gemiddeld aantal gewerkte uren in Nederland. Van 2008 t/m 2013. (Bron: Eurostat)

Dan zie je dat we van 1998 tot 2008 goed bezig zijn geweest als samenleving. Helaas is het in de laatste jaren een beetje stilgevallen.

Tijd om die trend weer op te pakken.

Help ons!

Wij van Strategisch Lui willen ons inzetten om de kar te trekken, maar we kunnen het niet alleen. We hebben de hulp nodig van de tijdkrijgers. We hebben jouw hulp nodig.

Je kunt ons in ieder geval helpen met:

  • Advertentietegoed. Zo kunnen we makkelijk mensen bereiken. Hoe meer mensen we bereiken, hoe meer hulp er komt.
  • Media aandacht. Interviews in kranten, op televisie, etc. Manieren om mensen te laten weten dat er een tijdrevolutie moet komen.
  • Linkjes. Gewoon van jouw eigen site/blog naar deze website. Zodat mensen kunnen leren wat een tijdrevolutie is.
  • Virtuele Assistenten. Kunnen ons helpen tijd te besparen met het runnen van onze business, zodat wij meer tijd hebben om de kar te trekken.
  • Kennis-delers. Om een tijdrevolutie te kunnen starten hebben de tijdkrijgers kennis nodig. We moeten zorgen voor zo veel mogelijk informatie over productiviteit en het creëren van een succesvolle (online) business.

Heb jij nog een ander idee hoe je ons, de tijdkrijgers, of de tijdrevolutie verder kunt helpen? Wij staan open voor alle hulp die je kunt geven. Neem zeker even contact met ons op.

Regels

De regels verklaren wie we zijn, waar we naartoe willen, en waarom we doen wat we doen.

Het maakt ons niet uit waar je vandaan komt, alleen waar je heen gaat

Failliet, in de bijstand, of een eigen business onder bijstand niveau?

Welkom bij de club.

Kun je makkelijk rondkomen, maar heb je al jaren een slaap tekort en geen minuut tijd voor jezelf ?

Tof dat je meedoet.

Het maakt ons niet uit waar je vandaan komt, wat je situatie nu is, of hoe je daar terecht bent gekomen. Binnen of buiten je eigen controle, het maakt niet uit.

We hebben allemaal een verleden. Nu is het tijd om samen het roer om te gooien. Zoek uit wat er fout is gegaan, en fix het.

Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven.

Als je meedoet, doe je mee voor het leven

We doen ons best voor permanente verbetering. Geen gelul over “ik ben toe aan vakantie”. Een paar weken per jaar relaxen compenseert niet voor een te druk leven. Wij creëren een leven waar je niet meer uit hoeft (of zelfs wilt!) ontsnappen.

Niet van de één op de andere dag. Dat werkt niet. Sterker nog, dat gelooft niemand.

Elke dag een kleine stapje. Kaizen. Dagelijks iets beter dan gisteren.

Je stopt nooit met verbeteren. Er is altijd iets te verbeteren. Zelfs als je bereikt wat nu nog een utopie lijkt, is er wel weer iets te vinden wat nóg beter kan.

Als er niemand in jouw omgeving is die mee wilt doen met de tijdrevolutie is het aan jou om het inspirerend voorbeeld te zijn, net zo lang totdat ze besluiten mee te doen. Een zware taak, maar wij geloven dat je het kunt.

In jouw leven mag je er misschien alleen voor staan, maar hier bij Strategisch Lui wordt je vergezeld door 3942 andere tijd krijgers, en een generaal die niets liever heeft dan dat jij jouw doelen bereikt.

Wij leveren waarde voor anderen

Loondienst, freelance, multilevel marketing, uurtarieven. Allemaal wegen naar een ratrace, en daar willen we nou net van af.

Er zijn duizenden manieren hoe jij in je levensonderhoud kunt voorzien. De meesten daarvan zijn vooral voor ongeïnformeerde mensen.

Zolang je verdienmodel op de één of andere manier gekoppeld is aan tijd zul je nooit jouw tijdrevolutie bereiken.

Als je (veel) tijd gaat besparen terwijl je tijd ruilt voor geld wordt je een dief van je eigen portemonnee. Stukje belangenverstrengeling zeg maar.

Als je écht vrij wilt worden. Vrij van tijd, geld, en locatie. Dan heb je een eigen bedrijf nodig. Een bedrijf waar je zelf de touwtjes in handen hebt. Waar je zelf de regels kunt bepalen.

Een eigen bedrijf is jouw enige weg naar een tijdrevolutie. En een eigen bedrijf is alleen levensvatbaar als jij waarde kunt leveren voor anderen.

Wij snappen dat je niet harder kunt rennen dan jouw hamsterwiel

Wij weten dat je nou eenmaal een bepaalde levensstandaard hebt. Een levensstijl. Daar komen kosten bij kijken. Niet alleen in geld, maar zeker ook in tijd.

Als je die levensstijl niet aanpast zul je waarschijnlijk altijd vast blijven zitten in de rat race.

Ja dat is moeilijk. Ja dat is confronterend. Ja dat valt buiten de norm. Ja het valt waarschijnlijk buiten je comfort zone. Maar het is 80% van het gevecht.

We vragen je niet om spartaans minimalistisch te leven, en zeker niet om dat van de een op de andere dag te doen. Maar probeer je leven aan te passen. Kleine stappen. Verander regelmatig iets. Stilstand is achteruitgang.

Er zijn twee manieren om uit de rat race te komen.

  1. Laat je hamsterwiel zo hard draaien dat je er uit geslingerd wordt
  2. Maak je hamsterwiel kleiner, zodat je dichter bij de opening rent

Werk aan beide kanten.

Wij maken geen vijanden

Wij verzetten ons tegen 9-to–5 en de rat race, maar maken niet moedwillig vijanden.

Wij zetten niet aan tot burgerlijke ongehoorzaamheid. We houden ons netjes aan de wet.

We wijzen niet naar anderen. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor ons eigen leven. Wij willen een leven voor onszelf dat anders is dan de norm, dus het is aan ons om daar aan te werken.

Wij werken vooral slimmer

Als we werken, hebben we een plan — een doel wat we willen bereiken. We hebben een strategie, zodat we lui kunnen zijn op de momenten dat we niet hoeven te werken.

We gaan niet “zomaar een beetje werken”. Onze dagen vullen. Vergaderen om het vergaderen. Of meedoen met een trend, omdat dat nou eenmaal hoort.

Plan je doel, bepaal de strategie, en werk gericht naar wat je wilt bereiken.

Dagen vullen is voor mensen die (meestal in loondienst) van 9-tot–5 hun leven slijten.

Werk slimmer.

Besluit hoe je wilt dat jouw leven moet zijn. En ga er voor.

We noemen het niet voor niets het Slimmer Werken eZine.

Wij zijn er 100% van overtuigd dat je er kunt komen. Als je maar vaak genoeg even stil staat om na te denken.

Wij hebben een doel voor onze vrijheid

Als het idee van midden op de dag in een hangmat in de tuin hangen jou als muziek in de oren klinkt, dan doe je het. Zo niet, dan niet.

Als je helemaal geen ambitie hebt om heel de wereld rond te reizen, dan blijf je lekker thuis.

Het is jouw tijdrevolutie, en jouw vrijheid. Vind jouw eigen doel.

Jij bepaalt wat voor jou vrijheid is, en wat jouw tijdrevolutie inhoud. Niemand kan jou vertellen wat je zou moeten doen met die vrijheid.

Eén voor allen, allen voor één.

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, en we zijn hier om elkaar verder te helpen.

Vriendelijke competitie en rivaliteit kunnen je enorm helpen. Maak er een wedstrijd van. Wie kan het snelste een mijlpaal kan bereiken?

Motiveer elkaar, help elkaar, en houd elkaar aansprakelijk. Zowel online als in het echte leven.

We zijn inmiddels met 3942 tijdkrijgers, dus er is vast wel iemand waarmee jij het goed kunt vinden.

Hoe beter we elkaar helpen, hoe sneller de revolutie er zal komen.

Wij zetten overal vraagtekens bij

Laten we eerlijk wezen. Als het allemaal zo simpel was deed iedereen het. Ook al zeggen mensen dat dingen nou eenmaal zo horen, wil dat niet zeggen dat het waar is. Iets wordt niet waar, omdat het toevallig op TV is geweest, in een boek heeft gestaan. Zelfs niet omdat Strategisch Lui dat zegt.

Wij zetten overal vraagtekens bij.

Jij wilt iets anders dan de norm. Jij wilt uit de rat race. Jij wilt financieel vrij zijn. En dat doel valt ver buiten de gebaande paden. Je kunt dus niet zomaar adviezen aannemen. Doe je eigen research. Zet stappen, en blijf testen.

Tijdkrijgers hebben een open geest en geloven dat het onmogelijke mogelijk is. Wij willen leven in een wereld waarvan je niet had kunnen dromen dat die bestond.

Niet lullen, maar gaaaaan!

Iedereen die zegt dat hij geen tijd heeft om aan de slag te gaan liegt. Of wil niet echt veranderen.

We hebben allemaal net zo veel tijd in een dag.

Wij zeggen niet dat je “nee” moet gaan zeggen tegen de zaken die voor jou belangrijk zijn in het leven. Wees creatief. Maak tijd vrij.

Kijk eens kritisch naar je leven. Hoeveel televisie kijk je nou echt?

Als je een gamer bent, blijf gamen. Als je graag een biertje drinkt met vrienden, spreek dan iedere week af. Als je kinderen hebt, zorg dan dat jouw zoon op tijd bij karate-les is. We hebben allemaal dingen die belangrijk voor ons zijn. Dingen die ons maken wie we zijn.

Blijf die vooral doen.

Maar! Alle dingen die niet belangrijk voor je zijn, dingen waar je misschien niet eens bewust tijd aan besteed, wees daar genadeloos mee. Creëer de ruimte die je nodig hebt om aan jouw tijdrevolutie te werken.

Praatjes vullen geen gaatjes. Creëer de ruimte, en ga daadwerkelijk dingen doen. Als je niets doet komt jouw revolutie er nooit.

We zijn trots op elk stukje voortgang dat we behalen.

Doe jij mee?

Wil jij een tijdkrijger worden? Deel uitmaken van een verzet? Een (persoonlijke) revolutie ontketenen?

Wat ons betreft ben je meer dan welkom.

Meld je aan voor het Slimmer Werken eZine, dan houden we contact.

Meld je nu aan

[voornaam]
[voornaam]
[emailadres]
[emailadres]
[submit]
[submit]
[submit]
[submit]
[formId]
[formId]
[return]
[return]
[formName]
[formName]
[voornaam]
[voornaam]
[emailadres]
[emailadres]
[submit]
[submit]
[submit]
[submit]
[formId]
[formId]
[return]
[return]
[formName]
[formName]
[voornaam1]
[voornaam1]
[email1]
[email1]
[submit]
[submit]
[submit]
[submit]
[formId]
[formId]
[return]
[return]
[formName]
[formName]
[voornaam1]
[voornaam1]
[email1]
[email1]
[submit]
[submit]
[submit]
[submit]
[formId]
[formId]
[return]
[return]
[formName]
[formName]
[voornaam1]
[voornaam1]
[email1]
[email1]
[submit]
[submit]
[submit]
[submit]
[formId]
[formId]
[return]
[return]
[formName]
[formName]