SLQA 031: Hoe werk ik aan meerdere projecten tegelijk?
Sander vraagt: “Hoe ga je om met het werken aan meerdere projecten tegelijkertijd?”.
Zoals ik de vraag begrijp is het niet zo zeer het simultaan werken aan meerdere projecten als in multitaken, maar gewoon meerdere projecten. Misschien heb je 5 klanten bijvoorbeeld. Of wat dan ook.
Dus hoe kan ik aan meerdere projecten tegelijk werken..
Zelf ook een vraag die we voor je moeten beantwoorden? Stel hem in de reacties hieronder!
Transcript
Martijn: En we hebben..
Niels: Een vraag!
Martijn: Van Sander!
Niels: Sander. Geen paniek, alles komt goed. Wat is de vraag?
Martijn: Jahaa! Je hebt het nu gezegd.
Niels: Oooh. Pressure.. Ok, kom maar.
Martijn: Sander vraagt: “Hoe ga je om met het werken aan meerdere projecten tegelijkertijd?”. Zoals ik de vraag begrijp is het niet zo zeer het simultaan werken aan meerdere projecten, als in multitaken.
Niels: Maar gewoon meerdere projecten?
Martijn: Misschien heb je 5 klanten bijvoorbeeld. Of wat dan ook.
Niels: Of ben je een paar dingen aan het maken of iets dergelijks.
Martijn: Dus hoe kan ik aan meerdere projecten tegelijk werken.. Zullen we het mappen systeem doen?
Niels: Ja, ik vind dat een heel mooi systeem. Zullen we die doen?
Martijn: Ja, laten we het doen.
Niels: Wat het feitelijk is. Je maakt mapjes per project eigenlijk, en daar schrijf je een beetje in wat je moet doen.
Martijn: Dat zijn fysieke mappen? Voor de duidelijkheid he.
Niels: Ja. Kan het ook digitaal, maar laten we het fysiek houden. Is makkelijk.
Martijn: Ja, eventjes voor de duidelijkheid.
Niels: Dus het zijn mappen. Je voorblad is zeg maar alles wat je moet doen voor dat project. Je pakt een map, van project x, en je gaat daar aan werken tot je bij een punt komt wat je kunt delegeren. Dan gaat iemand anders er mee verder. Kan een dag zijn, kan een uur zijn, kan een week zijn. Afhankelijk van hoe jouw projecten in elkaar steken. Dan geef je die map aan een ander, en die ander gaat voor jou verder. Dan is het fysiek van je weg.
Martijn: Een voorbeeld zou kunnen zijn dat je een boek aan het schrijven bent. Als je een hoofdstuk hebt geschreven, of een bepaald stuk af hebt of iets dergelijks, dan moet dat naar jouw editor toe voor je er mee verder kunt. Dus je werkt er aan tot dat stuk af is, dan gaat het naar je editor toe, en dan pak jij weer wat anders op.
Niels: Ja. Dan is het voor jou is eigenlijk, op dat moment, even het project afgerond. Totdat de editor zegt dat je weer iets moet doen, dan komt het weer terug bij jou. Maar tot die tijd is het voor jou even afgerond.
Martijn: Wij doen dat ook met deze video’s. Wij nemen ze op, gewoon een aantal video’s. Op een gegeven moment moet het dan van ons weer naar iemand anders toe die dan de video editting gaat doen.
Niels: Die dan zorgt dat.. Dat ding van de microfoon en van de camera dat dat een beetje synchroon loopt zeg maar, dat je niet ons ziet praten en het geluid daarna komt. Dat is heel raar af en toe.
Martijn: Precies. Dat er een intro voor komt, en een dingetje na komt.
Niels: En die namen eronder.
Martijn: Alles wat je in deze video ziet gebeuren. Daar hebben wij allemaal geen verstand van. Dus wij nemen gewoon video’s op tot op een gegeven moment wij honger hebben, dan stoppen we. Dan gaan die video’s naar de editor, en gaan wij weer wat anders doen.
Niels: En zo kan je dat dus eigenlijk met.. Tja je moet gewoon even goed nadenken over hoe je dat met zo veel mogelijk dingen kunt doen. Kan je projecten misschien wat breder gaan zien dan zoiets. Maar elke keer aan werken totdat je kunt zeggen “Nu moet het even naar een ander.” Dan ben je er klaar mee. In een notendop is dat het ongeveer.
Martijn: Ja, precies.
Niels: En dan is het voor jezelf dat de ervaring leert hoe je dat precies gaat insteken.