SLQA 049 (Joris): Een Geest die mij vertelt wanneer ik wat moet doen

Eindelijk eens een makkelijke vraag! En wel van Joris.

Super tof Joris.

Joris wil gewoon een Geest die hem vertelt wanneer hij wat moet doen.

Geen enkel probleem toch? We hebben allemaal die film gezien. Enige wat je moet doen is zo’n lamp vinden en die eventjes oppoetsen, dan komt alles goed. 😉

Heb jij ook een vraag voor ons?

Elke week beantwoorden we een vraag van één van onze tijdkrijgers.

Heb jij een vraag over financiële vrijheid, lifehacking, online business, passief inkomen, of productiviteit? Als je wilt dat we jouw vraag behandelen hoe je eigenlijk maar 1 ding te doen: Reageer onder deze video.

Transcript

Martijn: Nou! We hebben eindelijk een keer een makkelijke vraag gewoon.

Niels: Hebben we een makkelijke vraag? Oh dat vind ik ook wel cool. Dat is wel relaxt.

Martijn: Dat is een vraag van Joris. En Joris vraagt aan ons “ik wil een geest die mij vertelt wanneer ik wat moet doen”. Dat lijkt me niet zo’n probleem voor ons.

Niels: Je moet gewoon zo’n lamp zoeken. Die hebben ze in de woestijn. Ik heb de film gezien.

Martijn: Ik ook. 3x wrijven.

Niels: En dan komt hij eruit.

Martijn: Easy.

Niels: Die regelt het voor je.

Martijn: Ik denk dat we misschien nog een alternatief..

Niels: Bedoelt hij zijn hoofd niet met geest?

Martijn: Er staat wel echt Geest met een hoofdletter.

Niels: Oh. Ja, dan is het wel echt die Geest.

Martijn: Een alternatief totdat je de lamp hebt. Wanneer je wat moet doen. Dan denk ik dat hij dat misschien als je loopt in de supermarkt of je zit in de auto en je denkt “als ik thuis kom dan moet ik gelijk eventjes..”

Niels: En dan kom je thuis, en dan.. Geen ideee. Dat is hoe het gaat.

Martijn: Precies. Dus wat zou je daar aan kunnen doen?

Niels: Nouja, je hebt gewoon zo’n handige app op je telefoon. Teminste. Op de iPhone zit die, en ik neem aan dat Android daar niet voor onder doet.

Martijn: Nee, en Windows phone ook niet. Ze zullen allemaal iets hebben.

Niels: Ze hebben allemaal iets. Op iPhone heet het gewoon “Herinneringen”, of “Reminders”

Martijn: Afhankelijk van je taal.

Niels: Eigenlijk kan je daar dus letterlijk je herinneringen instellen. Of je dat nou typt, of je doet dat via die spraakbesturings toestand.

Martijn: Dan zeg je “Hey, Siri!”. Nu gaan alle telefoons af. Dan zeg je “Hey, Siri. Herinner me aan koffiemelk wanneer ik bij de supermarkt ben”. En dan komt dat gewoon op je lijstje.

Niels: En die telefoon is dan dusdanig slim dat hij weet wat de locatie is van die supermarkt. Tegen de tijd dat je een x aantal meter van de supermarkt in de buurt bent, er zit gewoon GPS op dat ding, dan krijg je een pingeltje en dan staat er inderdaad dat je koffiemelk moet kopen.

Martijn: Of als je thuis komt. Dat weet hij dat ook natuurlijk. Je hebt gewoon een contact kaartje van wie je zelf bent, daar staat je adres in. Je kan tegenwoordig ook zeggen wanneer ik in de auto zit. Dat gaat volgens mij op basis van je bluetooth carkit. Of juist wanneer ik uit de auto stap.

Niels: Zo heeft hij dus allerlei slimme momenten. Die je kan gebruiken. Eigenlijk kun je daar dus heel veel mee. Dat je gewoon kunt zeggen zodra ik thuis kom moet ik dat. Herinner me aan zodra ik bij mijn werk kom dat ik even dat moet regelen.

Martijn: Maar ook gewoon “Herinner me over een uur”.

Niels: Ja, kan ook.

Martijn: Of herinner me morgen ochtend. Dat heb ik vaak. Dat ik in bed lig en denk “oh ja, morgen ochtend moet ik even..”. Dan doe ik gewoon zo, ik zal het niet nog een keer zeggen maar.. Herinner me morgen ochtend dat ik de wasmachine aanzet.

Niels: Dan is het eigenlijk bijna net zo goed als een Geest. Alleen heet het dan geen “Geest” maar “Siri”.

Martijn: of “Cortana” of ehm “Google Now”.

Niels: Dus het zit er eigenlijk allemaal overal wel in.

Martijn: Kan ik nog meer telefoons activeren?

Niels: Haha, nee.