Een wekker waar je écht wakker van wordt

De meeste mensen hebben een enorme haat/liefde verhouding met hun wekker, en vooral met de snooze functie. Aan de ene kant wil je graag om een bepaalde tijd wakker gemaakt worden. Of nouja, je wilt eigenlijk vooral om een bepaalde tijd uit bed.

De meeste wekkers halen je uit je slaap, maar maken je vaak niet echt wakker, en ze helpen je al helemaal niet om daadwerkelijk uit bed te komen of in je ritme te raken.

Een (halve) oplossing hiervoor is om bijvoorbeeld een helikopter wekker naast je bed te zetten.

Die wekker blijft af gaan tot je dat helikoptertje weer terug op de wekker hebt geplaatst.

Maar (gebaseerd op het filmpje) dit is nog redelijk makkelijk. Een nog veel lastigere wekker is ‘Clocky‘, of ‘Tocky‘. Die rent van je weg zodra hij af gaat.

Je zult deze wekker eerst moeten vangen voor je hem uit kunt zetten 😉

Om echt wakker te worden is het namelijk best belangrijk dat je uit bed komt (in plaats van te snoozen), en beweegt. Pas zodra je beweegt wordt je lichaam echt wakker.

Een app die dit ook goed heeft begrepen is: Step Out, van Phuong Dong Do

goede-wekker

Bij Step Out kun je een wekker zetten, en kun je de wekker pas uitzetten als je 30 stappen hebt gelopen. Dus tegen de tijd dat je die irritante wekker uit kunt zetten ben je al wakker, en uit bed.

Of als je instelt dat je een foto moet maken van je ontbijt. Dan ben je uit bed, heb je ontbijt gemaakt, en ben je aan het eten, en pas dan kun je de wekker uit zetten. Zo helpt die wekker je toch om gelijk in je ritme te komen.