SLQA 048 (Janne): Hoe kan ik via email verkopen zonder spammerig te zijn

Janne nog een keer! Vorige keer vroeg ze hoe ze Facebook fans moest omzetten naar (betalende) klanten. Toen hebben we gezegd dat ze die fans beter naar de email lijst kon leiden.

En nu? Slim als Janne is gaat ze daar nu op verder. Janne vroeg: “Hoe verkoop je aan je email lijst zonder spammerig te zijn?”

Goed bezig Janne!

Heb jij ook een vraag voor ons?

Elke week beantwoorden we een vraag van één van onze tijdkrijgers.

Heb jij een vraag over financiële vrijheid, lifehacking, online business, passief inkomen, of productiviteit? Als je wilt dat we jouw vraag behandelen hoe je eigenlijk maar 1 ding te doen: Reageer onder deze video.

Transcript

Niels: Janne! Is ze weer!

Martijn: Ze is terug.

Niels: Nouja, je ziet het niet. Maar het is gewoon dezelfde Janne. Want ze had twee vragen in dezelfde mail. Nouja, doen we ook gewoon.

Martijn: Maar doen we wel in twee video’s. Eventjes nog kort. Janne vroeg dus vorige keer hoe ze Facebook fans moest omzetten naar klanten.

Niels: Toen hebben we gezegd “moet je niet doen, leid ze naar je email lijst”. En daar gaat ze nu op door, dat wist ze van te voren eigenlijk al.

Martijn: Ja, haha. Ze wist al wat we gingen zeggen. Maargoed. Nu vraagt ze “Hoe verkoop je in je email lijst zonder spammerig te zijn?”

Niels: Of spammerig?

Martijn: Ik weet niet hoe ze dat uitspreekt.

Niels: Ik weet het ook niet. Maakt niet uit hoe je het uitspreekt, er is altijd wel iemand die zegt dat je het verkeerd doet.

Martijn: Nouja, in ieder geval. Ze vraagt hoe doe je dat. Hoe verkoop je aan je email lijst.

Niels: Het probleem zit hem denk ik in het woord “verkoop”. Dat klinkt alsof je iets gaat opdringen, net als spammerig opdringen is. Maar eigenlijk wat je doet.. Kijk mensen hebben een probleem. In haar geval. Janne is personal trainer voor vrouwen in Zwolle. Dus er zijn vrouwen in Zwolle die fitter willen worden, die af willen vallen, dat soort dingen.

Martijn: Ik denk dat op zich.. De markt zal er zijn.

Niels: Dat geloof ik. Zeker bij vrouwen. Er zijn er genoeg die aan zichzelf twijfelen, en die dan beter willen op één of andere manier. In heel veel gevallen hebben ze al van alles geprobeerd. En dat lukt dan, om wat voor reden dan ook, lukt dat niet. En waarschijnlijk volgen ze daarom Janne nu. Dat ze denken “ik heb pas Sonja geprobeerd, en toen had ik alleen maar SAS dagen, dus nu ga ik bij Janne kijken of zij beter advies heeft voor mij, dat zij mij beter kan helpen”

Martijn: Ik had naar die website gekeken, en toen dacht ik “ja zo wil ik er ook wel uit zien”. Ik ga haar volgen. En.. Ik heb even gekeken. Ze geeft ook gewoon tips op haar website. Voedingtips. Sporttips.

Niels: Sport tips, en challenges.

Martijn: Ze doet van alles. Dus super goed bezig. En blijf dat vooral doen. Maar ze bied ook, in Zwolle inderdaad zag ik, echt specifiek personal training aan. Gewoon real life, we gaan wat doen.

Niels: Echt 1-op–1. Je eigen kapot zweten terwijl zij tegen je gilt zeg maar. Dat niveau.

Martijn: En ik denk dan. Als ik een vrouw zou zijn die fitter wilde worden. Dan zou ik op zich best wel op z’n minst willen weten dat dat een optie is. En waarom dat een goede optie zou kunnen zijn voor mij.

Niels: Zeker wat het is bij veel van die vrouwen die daar aan toe zijn op een gegeven moment. Die hebben al van alles geprobeerd, en het lukt om wat voor reden dan ook niet. Dus ze hebben die extra begeleiding nodig. En dat weten ze zelf ook.

Martijn: Maar ze weten misschien niet dat Janne dat aanbied. En als je ze dat niet vertelt “dit is een optie”.

Niels: Dan kun je ze ook niet helpen. En dat is eigenlijk waar het allemaal om draait. Je wil die mensen helpen, en die mensen willen geholpen worden. Je moet alleen even dat linkje leggen “wist je al dat ik jou kan helpen”.

Martijn: En ik vind hier ook wel. Ze zegt “hoe verkoop ik zonder spammerig te zijn?”. Als ik aan spam denk.. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Mail app op je Mac in het Nederlands dan heet het “ongewenste post”. En dat is natuurlijk ook het verschil. Het is niet ongewenst. Het zijn mensen die zich, vermoedelijk vrijwillig, aangemeld om van jou te horen.

Niels: Die mensen zijn zich daar in aan het verdiepen.

Martijn: Dus het is sowieso al geen spam. Ze willen dit weten. Ze willen een oplossing. Jij hebt die. Dus dan is het eigenlijk, vind ik dan, niet eerlijk om het niet te zeggen.

Niels: Gewoon lullig voor die mensen als je het niet aanbied. Als ze niet weten dat jij de oplossing hebt waar hun zo naar snakken.

Martijn: Dus dat. Blijf ze gewoon goede tips geven en alles, maar neem dit soort dingen er ook in mee. Ik kan je ook op die manier helpen.

Niels: Als je een stap verder wilt.. Ik ben beschikbaar voor je. Op woensdag middag heb ik nog tijd. Weet je wel. Maak dat gewoon concreet.