Passief inkomen – Je sleutel tot vrijheid

Een passief inkomen is alleen voor rijke mensen?

Dacht het niet.

Iedereen kan een passief inkomen genereren waar ze van kunnen leven. Jij dus ook. Je moet alleen weten hoe. Gelukkig is een passief inkomen genereren veel makkelijker dan de meeste mensen denken.

De voordelen van een passief inkomen zijn immens:

  • Nooit meer werken voor je geld
  • Werken vanuit je hangmat
  • Vervroegd met pensioen
  • Genoeg tijd voor de leuke dingen in het leven

In dit artikel leer je alles dat je moet weten over passief inkomen. Je hoeft je leven niet ingrijpend te veranderen. Je moet alleen een paar kleine aanpassingen in je leven aanbrengen.

Het enige verschil tussen Rijk en Arm

Weet jij wat het verschil is tussen rijk en arm in deze wereld?

Slapend Rijk WordenIn zijn baanbrekende boek beschrijft Thomas Piketty het verschil tussen rijk en arm. Hij bewijst dat het inkomensgat elk jaar groter wordt. Dit is omdat het rendement op kapitaal hoger is dan de groei van de economie.

Dit is goed nieuws voor mensen met bezittingen. Mensen met bezittingen worden steeds rijker omdat ze een passief inkomen verdienen.

Maar het is slecht nieuws voor mensen zonder bezittingen. Die worden alsmaar armer.

Wat zijn bezittingen precies?

Bezittingen zijn dingen die een passief inkomen genereren voor hun eigenaar. Je investeert vandaag geld in bezittingen om daar in de toekomst een inkomen uit te trekken.

Het tegenovergestelde van een bezitting is een consumptiegoed. En het tegenovergestelde van investeren is daarom consumeren.

Voorbeelden van bezittingen en hun passieve inkomen zijn:

  • Vastgoed (huur)
  • Obligaties (rente)
  • Intellectueel Eigendom (royalty’s)
  • Aandelen (dividend)

Beleggen in vastgoed is niet mogelijk voor de meeste mensen. Je hebt veel geld en kennis nodig om te beginnen, en het kost vaak veel tijd en moeite. Het is zo veel werk dat je het geen passief inkomen meer kan noemen.

Beleggen in obligaties brengt maar weinig risico’s met zich mee. Obligaties verdienen daarom niet veel meer dan je spaarrekening. Veel mensen beleggen een deel van hun spaargeld in obligaties.

Intellectueel eigendom (boeken, uitvindingen, websites) is vaak veel werk. Het kost relatief veel moeite om te creëren en te onderhouden. Ideeal voor mensen die bereid zijn te werken voor hun geld. Intellectueel eigendom is veel werk, maar de potentiele inkomsten eruit zijn veel hoger dan andere bezittingen.

Maar passief inkomen is inkomen waar je niet voor hoeft te werken. Daar focussen we ons nu op. Lees dus gauw door.

Drie redenen waarom je in aandelen moet beleggen

Daarom raden wij mensen aan te beleggen in aandelen. Aandelen zijn ideaal om een passief inkomen op te bouwen. Hier zijn een aantal voordelen van het beleggen in aandelen:

1. Je verdient een passief inkomen – dividend

Koop je eerste aandelen en krijg elke drie maanden een deel van de winst (dividend) van het bedrijf op je rekening gestort. Je hoeft er verder niks voor te doen. De bank regelt alles voor je. Je kiest alleen het bedrijf waar jij de winst van wilt ontvangen, en koopt daar de aandelen van.

2. De waarde van bedrijven schommelt niet sterk

Koop je aandelen, dan ben je mede-eigenaar van een bedrijf. De prijs van je aandeel kan door vraag en aanbod sterk schommelen. Maar dat betekent niet dat de waarde van je aandeel ook veel verandert.

Tijdens de financiële crisis daalden de aandelenkoersen van sommige bedrijven met 50%. Maar met de bedrijven zelf was niets mis. Nu zijn de aandelenprijzen weer op hun oude niveau. Had je toen aandelen gekocht was je geld nu dus verdubbeld!

Beleg voor de lange termijn in stabiele en winstgevende bedrijven en je spaargeld is veilig.

3. Op de lange termijn worden aandelen altijd meer waard

Aandelen worden altijd meer waard op de lange termijn.

Dat komt door een eigenschap van bedrijven waar niet veel mensen van weten: inflatie.

Inflatie is het fenomeen dat elk jaar het gemiddelde prijsniveau in Nederland met 2% omhoog gaat. Dat gebeurt al honderden jaren, en dat gaat in de toekomst ook gebeuren.

Inflatie is fantastisch nieuws voor mensen die in aandelen beleggen. Gaan de prijzen omhoog, dan gaat de omzet van bedrijven omhoog, en dan gaat de winst ook omhoog.

En als jij aandelen koopt is de winst voor jou. Dat is jouw passief inkomen. Hoe sneller de prijzen dus omhoog gaan, hoe sneller je passief inkomen omhoog gaat.

3 eenvoudige stappen om een passief inkomen op te bouwen

Hoe doe je dat dan precies, beleggen in aandelen?

Het is heel eenvoudig. Volg simpelweg de stappen die ik je hieronder beschrijf en je zal binnenkort genoeg dividend verdienen om van te leven.

Consumeer minder, spaar meer

Eerst is het belangrijk dat je minder uitgeeft aan “spullen” die je armer maken. Zorg dat je het verschil goed snapt tussen consumeren en investeren.

Weet dat je alleen rijk wordt als je investeert in bezittingen die een passief inkomen genereren).

Investeer in aandelen van stabiele en winstgevende bedrijven

Winstgevende bedrijven profiteren van inflatie, en jij kan meeprofiteren. Investeer je spaargeld daarom verstandig in stabiele en winstgevende bedrijven.

Door inflatie wordt je geld automatisch meer waard wanneer je investeert in aandelen.

Leg elke week, maand, of jaar een bedrag opzij om te beleggen in aandelen. Je zal dan op den duur een passief inkomen hebben die hoger is dan je huidige salaris. En je hoeft er vrijwel niets voor te doen.

Dat is nog eens Strategisch Lui zijn.

Bouw een passief inkomen op

Veel mensen maken de fout om hun aandelen te verkopen wanneer het even tegenzit. Bijvoorbeeld tijdens de financiële crisis van 2008. Dit is financieel zelfmoord.

Verkoop nooit je bezittingen zolang ze nog een passief inkomen genereren.

Verkoop nooit je aandelen om te consumeren. Koop juist nog meer aandelen tot je genoeg dividend ontvangt om de ‘spullen’ te kopen die je wilt hebben.

Het is op de lange termijn beter om tijdelijk geld te lenen als je in geldproblemen zit dan om je bezittingen te verkopen.

Pareto Principe voor je spaargeld

Het Pareto Principe  is op Strategischlui.nl vaak besproken. Met 20 procent van de activiteiten behaal je 80 procent van de resultaten. Zo gaat het met leren, email, lezen, diëten en sporten, om maar een paar dingen te noemen.

Maar ook met je spaargeld zijn het de kleine dingen die je doet die een groot verschil maken.

De belangrijkste wat je kan doen is een passief inkomen opbouwen.

Beleg je spaargeld in aandelen van stabiele en winstgevende bedrijven en je zult binnen enkele jaren financieel vrij zijn.

[voornaam]
[voornaam]
[emailadres]
[emailadres]
[submit]
[submit]
[submit]
[submit]
[formId]
[formId]
[return]
[return]
[formName]
[formName]
[voornaam]
[voornaam]
[emailadres]
[emailadres]
[submit]
[submit]
[submit]
[submit]
[formId]
[formId]
[return]
[return]
[formName]
[formName]
[voornaam1]
[voornaam1]
[email1]
[email1]
[submit]
[submit]
[submit]
[submit]
[formId]
[formId]
[return]
[return]
[formName]
[formName]
[voornaam1]
[voornaam1]
[email1]
[email1]
[submit]
[submit]
[submit]
[submit]
[formId]
[formId]
[return]
[return]
[formName]
[formName]