The Email Game

Ben jij ook dagelijks onnodig veel tijd kwijt aan het verwerken van jouw e-mail? Tijd die je (voor je gevoel) nuttiger had kunnen besteden. Soms ben je de hele dag zo in de weer met alleen e-mail dat je aan het eind van de dag denkt “Wat heb ik nou eigenlijk bereikt?”.

Ik heb twee tips om de tijd die je kwijt bent aan e-mail drastisch te verminderen.

  1. Zet e-mail standaard uit, en kies zelf 1 of 2 momenten op de dag dat jij er naar wilt kijken. Als je er dan naar kijkt verwerk je alles, zodat je inbox weer op 0 staat voor de volgende keer.
  2. Verwerk je e-mail met behulp van: The Email Game

Deze post gaat vooral over punt 2: The Email Game. Dit is een simpel tooltje waarmee je van email verwerken een spel maakt. Inclusief bonus punten voor snel (kort en krachtig) reageren, en beslissingen nemen.

email-game

The Email Game (http://emailga.me/) is een simpel idee, maar heeft een bijzonder krachtig effect. De theorie is simpel: Alles wat leuk is doe je beter. Als je The Email Game start maak je van Email verwerken een race tegen de klok, en als je net zo competitief bent als mij is dat extreem motiverend.

Persoonlijk wil ik altijd winnen en ook daar houdt The Email Game rekening mee, je krijgt namelijk punten voor wat je doet. Beantwoord jij binnen 2 seconden een mailtje dan krijg je meer punten dan wanneer je 20 seconden blijft twijfelen over wat je er mee moet, zo wordt je dus getraind in je snelheid. Doe je er te lang over dan kost het je punten. Kies je ervoor om een mailtje over te slaan, dan krijg je geen punten (en geen bonus tijd).

Nadeel aan The Email Game vind ik dat het qua e-mail verwerken erg beperkt is, er wordt vanuit gegaan dat je eigenlijk op (bijna) alles een antwoord zou moeten geven en dat het dan klaar is. Daarna zul je dus handmatig nog een keer naar je mail moeten gaan om alles te archiveren, of filters aan te maken.