Het grote probleem met je uurtarief

Stel je voor dat jij een coach bent. En gewoon even voor dit voorbeeld noemen we je de WebsiteCoach.

Jij leert mensen een eigen website maken. Als iemand zelf een website wil maken bellen ze op jou, en maak jij een afspraak met ze om één keer per week een uur lang les te geven.

Je vraagt € 100,- per uur, en dus ook € 100,- per les. Gemiddeld hebben mensen 20 lessen nodig, en verdien je € 2.000 per klant (20 x € 100).

Nu bedenkje een heel nieuwe methode om mensen te leren een website te maken. In plaats van 20 lessen, hebben ze nu nog maar 10 lessen nodig!

Maar verdikkie, nu heb je je inkomen gehalveerd!

Nu moet je twee keer zo veel verkopen om hetzelfde te verdienen. En dat verkopen kost ook tijd, dus al met al ben je eigenlijk meer tijd kwijt voor hetzelfde geld. En dat terwijl je meer waarde levert: je leert mensen namelijk veel sneller hun website maken, wat een meerwaarde op zich is.

Geld ruilen voor waarde

Wat nu als je niet zou werken met een uurtarief, waar je geld ruilt voor tijd, maar geld krijgt voor waarde?

Nu verkoop je je lessen niet meer voor € 100,- per uur maar verkoop jij het resultaat “Zelf een website maken” voor € 2.000,-.

En waar ze bij andere coaches 20x moeten komen, hoeven ze bij jou maar 10x te komen. Ze zijn dus minder tijd kwijt (zo help jij ook weer mee in de tijdrevolutie!) en ze hebben hun website eerder online staan.

Als je nu dus hetzelfde aantal uren werkt verdien je € 4.000,- in plaats van € 2.000,-. En omdat jij het zo veel sneller kunt leren aan mensen mag je daar best een premium voor vragen: dus voortaan reken je € 2.500,- voor het traject.

Met hetzelfde aantal “coach”-uren zit je nu op € 5.000,-.

Door simpelweg het idee van “tijd ruilen voor geld” los te laten hebben we de omzet meer dan verdubbeld!

Geen idee hoe jij jouw dienst kunt omzetten van uren naar een product? Ik vind het altijd leuk om er over mee te denken met je.

En wil je meer tips om te besparen? Meld je aan voor het Slimmer Werken eZine!