Verslag Lifehacking Meetup #6

Afgelopen 20 november was het zover, toen was alweer de 6e Lifehacking Meetup. Dit keer ‘georganiseerd’ door mij, nouja voor zover er iets georganiseerd was dan.

Ik merk dat het bij zulke meetups gebruikelijk, logisch, en makkelijk is om er zo min mogelijk aan te organiseren. Het is een meetup, dus het gaat over gelijk gestemden te ontmoeten, daar hebben we alvast geen programma voor nodig. En als je kritisch nadenkt, wat heb je eigenlijk wél nodig? Nouja een datum en locatie is eigenlijk wel genoeg.

Het duurde de hele dag, maar een (begin)tijd afspreken bleek discutabel. De rest komt namelijk heus vanzelf wel goed. In de ochtends werd er gevraagd naar een #Hashtag, dus die hebben we spontaan ter plekke nog even erbij bedacht, #LHN070 (LifeHackingNL, in Den Haag, simpel zat).

Met hippe buzzwords zou je het organisch organiseren kunnen noemen, of easycratie, maar ik vind persoonlijk ‘versimpelen’ wel een mooie.

Los van de discutabele ‘begintijd’ was de meetup wat mij betreft geslaagd. We zijn net zo lang blijven hangen tot Seats2Meet ons er nog steeds niet uitgooide. Na een tijdje kregen we de mededeling dat de normale in/uitgang dicht was, en dat we even om zouden moeten lopen.

Het was zelfs zo geslaagd dat Juan een live verslag deed voor de Radio, waarbij hij Astrid en mij nog wat dingen vroeg. Slechts een paar minuutjes, maar toch wel tof. Juan had mij beloofd dat ik nog een kopietje van de opname zou krijgen, en ik heb speciaal voor jullie een SoundCloud account aangemaakt om dat te kunnen delen.

https://www.youtube.com/watch?v=3Q9MF6K0lRk&feature=youtu.be

Maar Niels, wat doen jullie dan zoal op een ‘Lifehacking Meetup’? Ik merk dat dat volledig afhankelijk is van de mensen die komen. Het is een meetup, zonder een programma, dus naast dat iedereen komt om gelijk gestemden te ontmoeten staat er niets vast. Over het algemeen wordt er vooral kennisgemaakt, en kennis gedeeld. Sommige mensen komen met concrete vraagstukken, zoals:

  • “Hoe werkt dat nou met die Pomodoro Techniek?”
  • “Ik loop tegen x aan met Getting Things Done, hoe doen jullie dat?”
  • “Kennen jullie nog een handig tooltje voor x?”
  • “Ik heb net een nieuwe Mac, wie kan me even wegwijs maken?”
  • “Wat vinden jullie van mijn business idee?”

En sommige mensen (zoals ik) komen volledig blanco en open, puur voor de ontmoeting en om andere mensen te helpen.

Al met al erg leuk, en ik ben benieuwd naar de volgende. Ik heb op Twitter, via de spontaan ontstane hashtag #LHN070, gehoord dat Dineke de volgende Lifehacking Meetup wil organiseren, in Breda dit keer.